RSS

Poveste cu păsări în grădină

22 Jan

Precum am scris ieri, mi-am propus să număr azi păsări în grădina noastră și să particip în felul acesta la numărătoarea la nivel național care are loc weekendul acesta.

Nu am reușit să fac asta de dimineață, când păsările sunt mai active, așa că după prânz am început să fiu cu ochii pe grădină, ca să văd dacă apare vreo pasăre. Ca un făcut, niciun picior de pasăre de câte ori m-am uitat. Așa că am zis să iau măsuri, am agățat un bulgăre de grăsime (special pentru păsări) și am aruncat în iarbă niște beschuit mărunțit (pâine uscată). Și am așteptat o vreme, pentru că știu că nu vin păsările imediat cum le dau eu ceva de mâncare.

Am luat carnețel, pix și cameră și am pornit timer-ul ca să mă opresc după o jumătate de oră. Ca să pot să văd bine grădina, a trebuit să stau în picioare în bucătărie. Până să mă instalez bine, au venit repeziți niște corbi, care au înfulecat rapid din pâine și si-au luat și provizii la ei și au zburat mai departe.  Nu am apucat să le fac poză, am numărat însă 4 în același timp în grădină. Foarte rapid a urmat și o vrabie care a zburat repede cu o bucată de pâine. După care restul jumătății de oră a trecut destul de greu, cu numai un cuplu de mierle care au rămas în grădină până mi-a sunat mie timer-ul.

Mi-a ținut companie Misha, unul dintre pisoii noștri, care mai urmărește uneori păsări pe geam și când se apropie păsările mai mult, vezi cum Misha încearcă să se facă invizibil și își lasă urechile în părți, încât pare să aibă un cap plat.

Ce să zic, cam dezamăgitor numărul, dar probabil o fi o lege a lui Murphy. Sau nu sunt nici păsările fraiere și s-au prins că prea sunt urmărite de prea multe perechi de ochi din spatele geamurilor. Și prea găsesc prin mai toate grădinile dintr-o dată mâncare, mai multă ca oricând. Sau… stai puțin, parcă și acum vreun an am avut un weekend din ăsta de dezmăț 🙂

Oricum, până să introduc pe site păsările numărate, m-am simțit o mare trișoare pentru că le-am hrănit în scopul numărării, dar pe site una dintre întrebările la care puteam răspunde era dacă am hrănit păsările, deci mă gândesc că atunci am avut voie…

E haios că multă lume pe site-ul numărătorii scrie la fel, că în general vede mai multe păsări, sau că vede mai multe specii. Și eu la fel, dar nu e concludent, se pare.

A fost foarte palpitant, în orice caz, un experiment haios.

Advertisements
 
 

Tags: , , , ,

Scrie aici parerea ta / Write your ideas here

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: