RSS

Site-ul împotriva central și est-europenilor

13 Feb

O inițiativă foarte regretabilă a Partidului pentru Libertate (PVV), de extremă dreapta și aflat în alianță cu guvernul minoritar olandez, este deschiderea săptămâna trecută a unui site pe care olandezii pot depune plângeri în mod anonim împotriva persoanelor din Europa Centrală și de Est care locuiesc și muncesc în Olanda.

Nu vă dau linkul site-ului, pentru că nu merită să vadă că intră atâtea persoane pe site. Nu că nu ar intra destule, am intrat și eu și am depus o plângere împotriva site-ului și a inițiativei.

Vă dau alt link, în care găsiți mai multe detalii:

http://www.adevarul.ro/actualitate/Guvernul_olandez_se_delimiteaza_de_site-ul_care_inregistreaza_reclamatii_impotriva_est-europenilor_0_643735628.html

Am vrut să nici nu scriu despre asta, pentru că nu merită liderul partidului, care este la doi pași de nazism, să fie luat în serios, trebuie ignorat la maxim.

Dar ca să înțelegeți totuși despre cine e vorba, trebuie să vă dau câteva detalii.

Geert Wilders nu face altceva decât să discrimineze, să fie xenofob și să instige la ură. A făcut acum câțiva ani furori la nivel mondial cu un film îndreptat împotriva islamului și a așa numitei “islamizări a Europei”, de ani de zile nu mai poate trăi fără bodyguarzi și nu i se permite intrarea pe teritoriul Angliei (deci o persoană care nu poate intra în altă țară face parte în țara lui din guvern, ce poate fi mai grav?). În America a fost însă primit cu brațele deschise când a ales să sprijine protestele împotriva ridicării unei moschei în apropiere de Ground Zero. A fost judecat în 2010-2011 fiind acuzat de instigare la ură și discriminare, dar a fost achitat. Nu o cruță nici măcar pe regina Olandei, care, în opinia lui, nu are ce căuta în guvern, trebuie să mai îndeplinească numai funcții ceremoniale, iar de curând a criticat-o pentru că, aflată în vizită în Abu Dhabi, s-a umilit și și-a acoperit capul, conform obiceiului. Anul trecut a fost șocant când în parlament i s-a adresat premierului Olandei pe un ton foarte nepotrivit pentru o dezbatere politică. Același premier spune acum că nu va face nimic împotriva site-ului, pentru că inițiativa este a unui partid, nu a guvernului.

De parcă nu ar fi destul, Andre Breivik, care a omorât zeci de norvegieni anul trecut, s-a declarat un admirator al lui.

Ce e aproape amuzant, în contextul site-ului, este că soția lui Wilders este o evreică din Ungaria.

Ar mai fi multe de spus, mă opresc însă aici, pentru că mă umplu de venin, și nu merită.

Advertisements
 
 

Tags: , ,

Scrie aici parerea ta / Write your ideas here

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: