RSS

Starea natiunii olandeze

03 May

Traim vremuri tulburi, economia nu este deloc infloritoare, olandezii nu au fost nicicand mai pesimisti in privinta ei ca acum, asa ca se abtin de la cheltuirea banilor (azi de ex. pentru prima oara am auzit ca a scazut vanzarea de masini noi cu 10%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana acum crestea mereu), guvernul a cazut si asteptam alegeri in septembrie… cu toate astea starea generala de spirit a olandezilor pare buna.

Olandezii adulti sunt pe locul al patrulea din Europa, iar adolescentii olandezi (11-15 ani) chiar pe primul loc in Europa si America de Nord in topul fericirii (la fel si acum 5 ani, la ultimul sondaj).

Factori decisivi in fericirea adolescentilor sunt legaturile bune cu familia si prietenii si faptul ca Olanda este o tara prospera si in care diferentele intre clasele sociale sunt mici. Comparativ cu alte tari, copiii olandezi sunt sanatosi, au putine probleme de sanatate si nu tin cura de slabire atat de des. In rest, se uita mult la televizor, consuma multe bauturi racoritoare si mananca putine fructe.

Cum se apropie vara, perioada gratarelor (o mare placere pentru olandezi, barbeque-ul!) si a concediilor si sa nu uitam nici de campionatul european de fotbal, cred ca olandezii vor ramane inca o vreme fericiti, sa vedem dupa alegeri ce mai vine…

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on 3 May 2012 in Actualitati, Social/politic

 

Tags: , , ,

Scrie aici parerea ta / Write your ideas here

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: