RSS

Ghiozdane in vant

16 Jun

Pe langa toate ornamentele portocalii cu ocazia campionatului european de fotbal, de cateva zile a aparut ceva nou pe strazi.

Asta pentru ca in ultimele zile s-au facut cunoscuti absolventii de liceu. Ceea ce in Olanda nu se afiseaza, ca in Romania, in vazul tuturor, ci fiecare elev in parte este sunat de catre scoala si afla personal daca a absolvit sau nu. Asa ca fiecare elev asteapta in ziua cu pricina cu mari emotii telefonul respectiv.

Iar cand vestile sunt bune, bucuria este in multe cazuri atat de mare, incat trebuie impartita cu toti trecatorii. Pozele spun aproape tot 🙂

Ideea de a-ti atarna ghiozdanul afara in semn ca ai terminat scoala si ca exprimare a bucuriei mi se pare foarte buna. Ceea ce m-a mirat a fost prezenta in toate cazurile a steagului Olandei. Pana la urma ce are a face tara cu rezultatele scolare? Singura banuiala a mea a fost ca probabil, la cat sunt olandezii de decorativi, un simplu ghiozdan pe un bat nu e suficient de ornamental. Asa ca hai sa adaugam steagul, asa pare ceva mai interesant. Am luat la puricat internetul ca sa ma lamuresc si se pare ca nu m-am inselat. Nu e alt motiv pentru asocierea ghiozdanului cu steagul. Ba dimpotriva, sunt persoane care sunt foarte pornite impotriva acestei folosiri abuzive a steagului, pentru ca exista reguli foarte clare pentru ridicarea drapelului. Dar persoanele care sunt pentru aceasta manifestare a euforiei considera ca nu poate fi daunator si ca arata mult mai bine asa.

 

 

Advertisements
 
 

Tags: , , , , ,

One response to “Ghiozdane in vant

  1. Ioanabanana

    16 June 2012 at 22:13

    Hai sa punem steagul pe seama campionatului de fotbal si impacam pe toata lumea :). Anul asta 🙂

     

Scrie aici parerea ta / Write your ideas here

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: