RSS

Balciul din Tilburg

26 Jul

Kermis-ul din Tilburg, cel mai mare balci anual din Olanda, este in plina desfasurare zilele astea.

Olanda are o traditie in ceea ce priveste balciurile, fiecare localitate are un balci anual, tinut in general pe strada sau in piata principala, motiv de bucurie pentru copii si motiv de cheltuiala pentru parinti. Balciurile au un numar variabil de atractii, depinzand de marimea localitatii, de la masinute, la tiribombe, caruseluri, montagne russe si tot ce va mai puteti imagina. Fiecare balci are si tarabe cu mancare, dar mai ales dulciuri (bomboane, acadele, vata de zahar etc.) si gogosi.

Balciul din orasul Tilburg, provincia Noord Brabant, este cel mai mare ca numar de atractii, atrage vizitatori din toata tara, atat copii cat si adulti si dureaza si cel mai mult dintre toate balciurile: 10 zile.

Tilburg.com foto 268135

In 2010 balciul din Tilburg a sarbatorit 440 de ani de existenta, va ziceam doar ca e o traditie, nu gluma.

Perioada in care are loc balciul este usor de retinut: balciul se termina intotdeauna in ultima duminica a lunii iulie si incepe deci in vinerea saptamanii anterioare. Anul acesta se va incheia duminica, 29.07.

Tilburg.com foto 277923

Daca va hotarati sa il vizitati (anul acesta sau in alt an), va puteti rezerva lejer o zi pentru a-l parcurge, pentru a va da in cateva atractii si a va bucura de atmosfera de sarbatoare, multi oameni o compara cu atmosfera care domneste in timpul carnavalului. Sunt multe terase, concerte, evenimente care va vor tine ocupati. Peste 200 de atractii sunt prezente pe aproximativ 4,5 km in centrul orasului.

Tilburg.com foto 277546

In functie de gusturi, pot sa va recomand sa vizitati sau sa evitati ziua de luni a balciului, care este ziua numita “Lunea Roz” si este de 21 de ani un eveniment care promoveaza emanciparea si integrarea homosexualilor. In Lunea Roz toti vizitatorii sunt invitati sa se imbrace in roz si cat mai excentric si mai ales homosexualii sarbatoresc libertatea de a fi ei insisi. Gasesc pe site-ul balciului informatia ca se doreste ca purtarea culorii roz sa fie vazuta ca purtarea culorii portocalii cu ocazia campionatelor de fotbal, ca simbol al unitatii si al sprijinului pentru o anumita cauza. Tema acestui an a fost “Be gay for a day” si se pare ca a avut succes, din moment ce ziua de luni a numarat 350.000 de vizitatori, un adevarat record.

 Tilburg.com foto 273525

Mai multe informatii si poze gasiti, dupa cum poate v-ati prins, pe site-ul tilburg.com (din pacate nu gasesc sa fie disponibil in alta limba decat olandeza).

Advertisements
 

Tags: , , ,

Scrie aici parerea ta / Write your ideas here

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: