RSS

Printesa Maxima, viitoarea regina a Olandei

30 Jan

Ieri am scris despre regina Beatrix a Olandei si incepusem sa scriu si despre printesa Maxima, dar am lasat informatiile despre aceasta pe azi, ca sa nu devina un articol prea lung.

Sursa: www.tubantia.nl

Printesa Maxima a aparut in peisaj pentru poporul olandez in anul 2000, ca prietena a printului Willem Alexander, si i-a cucerit pe olandezi rapid. Plina de umor, inteligenta, farmec a devenit cea mai populara membra a familiei regale olandeze, mai populara chiar si decat regina.

Queen Beatrix Princess Maxima of The Netherlands celebrates her 40th birthday at the Concertgebouw in the company of many royal friends.

Sursa: www.zimbia.com

Pe nimeni nu pare sa deranjeze faptul ca nu este de origine nobila. Insa au existat controverse la inceput si probabil vor ramane si pe termen lung. Acestea sunt legate de tatal ei, Jorge Zorreguieta, care a fost ministru in Argentina in timpul regimului dictatorial al presedintelui Videla, in timpul caruia mii de argentinieni au disparut, iar despre tatal Maximei se spune ca ar fi fost implicat sau cel putin la curent cu aceste disparitii. Nu a fost condamnat pentru asta, anul trecut s-a incercat din nou punerea lui sub acuzatie, ceea ce nu a reusit. In orice caz, pentru a nu face lucrurile si mai neplacute, domnul Zorreguieta nu a participat la nunta Maximei cu Willem Alexander in 2002 in Amsterdam si nici la incoronarea din 30 aprilie 2013 nu va fi prezent. Acesta este cel mai difuzat moment din timpul nuntii, se speculeaza ca lacrimile Maximei se datoreaza nu numai muzicii argentiniene, ci si faptului ca titlul melodiei este “Adios nonino” (Adio tata):

Cu toate acestea, Maxima este primita cu bratele deschise de catre olandezi. Prin stil, cu siguranta ii calca pe urme reginei Beatrix, este la fel de implicata, de calda in relatia cu oamenii, este simpatica si pare o power woman. Este mama a trei fetite, Amalia, care va fi viitoarea regina a Olandei, Alexia si Ariane. Amalia merge la o scoala primara obisnuita, iar Maxima indeplineste roluri in cadrul scolii ca orice alta mama, a fost “luizenmoeder” (mama pentru paduchi – un obicei in scolile olandeze, se aleg mame care sa controleze copiii regulat de paduchi), a fost prezenta in curtea scolii ca sa supravegheze copiii aflati in pauza si a afirmat ca i se pare important sa se implice in scoala fiicei ei, care se simte bine acolo.

Sursa: rnw.nl

In privinta vietii de familie, pentru a avea mai multa intimitate, casa regala a ajuns la o intelegere cu presa si mai ales fotografii din Olanda. De cateva ori pe an au loc sesiuni fotografice (de ex. la inceputul vacantei de vara sau cu ocazia vacantei la schi). In afara de aceste momente programate, viata privata a familiei regala trebuie sa ramana privata si nu se pot publica decat fotografii facute cu ocazia evenimentelor publice. Willem Alexander si Maxima tin mult la aceasta conventie pentru ca vor ca fiicele lor sa poata avea o viata cat mai obisnuita, fara sa fie hartuite de presa, asa cum se intampla de ex. in timpul vizitelor in Argentina, unde fotografii nu au limite.

Princess Maxima - Prince Willem-Alexander, Princess Maxima of Netherlands - Photocall

Sursa: www.zimbio.com

Mi se pare greu sa ii fac un portret Maximei din care sa se inteleaga ce o face atat de deosebita si de apreciata de catre olandezi. Pentru asta trebuie sa vezi un interviu cu ea sau, mai bine, sa o vezi in actiune, in contact cu oamenii. Una dintre actiunile deosebite ale printesei a avut loc anul trecut. Pentru a strange fonduri necesare in lupta impotriva gravei boli ALS (scleroza laterala amiotrofica), in jur de o mie de olandezi au inotat in canalele din Amsterdam, parcurgand 2 km. Maxima a participat anonim la aceasta actiune. Abia cand a ajuns la finish si a iesit din apa, a fost recunoscuta. Cand ma gandesc ca totusi, este o printesa, si ca apa din canalele din Amsterdam nu este tocmai ideala pentru inot, iar participantilor li s-a recomandat sa se vaccineze antitetanus si sa incerce sa nu inghita apa, mi se pare cu atat mai deosebit gestul ei.

Sursa: showbiznewz.nl

Cred ca regina Beatrix lasa tara pe maini bune, despre Maxima sunt convinsa ca va fi o regina admirabila. Despre Willem Alexander se spune ca este mai direct si mai putin diplomat, isi exprima mai usor sentimentele, atat entuziasmul, cat si nemultumirea, dar in rest trebuie sa il vad mai mult in actiune ca sa imi fac o imagine mai clara despre el. Iar atunci voi reveni aici cu o poveste si despre el.

Advertisements
 
1 Comment

Posted by on 30 January 2013 in Actualitati, Casa regala olandeza

 

Tags: , , , , , , , ,

One response to “Printesa Maxima, viitoarea regina a Olandei

  1. Mira

    31 January 2013 at 23:33

    Inca o poveste frumoasa, norocosi olandezii astia, ce mai. Super povestea cu inotul prin canale, chiar ca e impresionant ca a facut un asemenea lucru si merita toata admiratia. Adorabile fiicele lor! 🙂

     

Scrie aici parerea ta / Write your ideas here

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: