RSS

Viata de birou olandeza – stiri de la toaleta

06 May

P1010723Pentru cei care nu au fost marcati suficient cat sa-si aminteasca povestirea despre toaleta unisex de la biroul nostru, puteti sa (re)cititi aici, ca sa intelegeti la ce ma voi referi in continuare.

Am fost martora unui incident destul de jenant, in care i s-a cerut colegului care mai are un an pana la pensionare socoteala pentru felul in care obisnuieste sa urineze. Asta pentru ca femeia de serviciu tocmai facuse curat (mai degraba “curat”, caci nu se pricepe), iar o colega a constatat cu stupoare ca imediat dupa aceea cineva isi marcase teritoriul cu mai multe picaturi pe gresie. Intrebat, colegul a recunoscut ca el tocmai fusese la wc, la care colega l-a intrebat daca nu foloseste hartie igienica pentru a preveni ajungerea stropilor pe gresie. Ce discutii! Parca eram intr-o comedie horror.

Drept urmare, cele doua colege feminine ale mele au hotarat pe loc ca nu mai putem trai asa (ceea ce eu de la bun inceput gasesc) si au lipit stickere pe usile toaletelor. Toaleta de la parter este de atunci marcata ca fiind pentru femei, cea de la etaj pentru barbati.

Au fost momente palpitante, stickerele le aveam de peste un an si nu indrazneam sa le folosim pentru ca un coleg de la etaj afirmase la un moment dat ca daca impartim toaletele pe sexe, barbatii vor ajunge sa stea la coada, fiind in majoritate in cladire. Dar acum, cu inima in dinti, s-a produs schimbarea, minunea.

Insa ce credeti? Ce efect au stickerele? Cam egal cu zero!  Colacul ridicat, picaturi pe jos sau pe marginea toaletei, totul la fel ca si inainte.

Colega mea a surprins de mai multe ori barbati la toaleta femeilor. (Eu nu, pentru ca ma feresc cat pot sa merg.)

Doi colegi (dintre care unul chiar cel de la care am pornit in aceasta relatare) au replicat ca daca toaleta de la etaj e ocupata, doar nu o sa astepte, cand e alta disponibila la parter! Alt coleg, care e nou si nici nu stie ca toaletele au fost initial unisex, merge din comoditate la toaleta pentru femei, la cativa pasi de biroul lui. Altul, seful departamentului de la etaj, nu a avut replica, dar, cand a fost surprins, a tulit-o pe scari in sus, cu musca pe caciula.

Ati mai pomenit asa ceva? Sau e ceva tipic pentru barbatii olandezi?

Advertisements
 
6 Comments

Posted by on 6 May 2014 in De la birou

 

Tags: , , , ,

6 responses to “Viata de birou olandeza – stiri de la toaleta

 1. Teo

  6 May 2014 at 19:48

  Miki, la mine la firma sunt 4 toalete pe etaj- doua de femei si doua de barbati. La parter sunt chiar 6 dar mai mici. Si de obicei sunt una langa alta, deci nu prindem barbati la femei. 🙂

   
  • Miki

   7 May 2014 at 6:50

   In ce lux lucrezi!

    
 2. Ioana

  6 May 2014 at 19:52

  Foarte funny! Dar nu cred ca este o problema olandeza ci genaral masculina. La mine in firma, la et. 2 sunt 2 toalete, una cu we+pisoar, pt. barbati, si una fara pisoar, s-ar presupune ca pt femei. Dar este doar o presupunere. Totusi, pt ca birourile de la et. 2 nu sunt ocupate, nu exista nici stickere specifice, doar logica si bun simt. Si, la un moment dat am inchiriat un spatiu acolo, si au aparut 2 barbati in biroul respectiv, care au inceput sa foloseasca…. exact…ati ghicit, toaleta de femei 🙂 Desi, toaleta de barbati era prima pe hol, tot nu au intrat in ea si preferau tot cealalta toaleta. :))
  In concluzie, cred ca e ca fructul interzis pentru ei, se duc acolo tocmai pentru ca stiu ca e interzis :))

   
  • Miki

   7 May 2014 at 6:49

   Haha, asa o fi. Eu as lipi stickere, in orice caz, poate nu s-au prins.

    
 3. roxana

  24 August 2014 at 7:21

  Da’ ce, nu exista chei? am adoptat si metoda asta cand nu s-a mai putut altfel, cheia statea intr-unul dintre birouri, se folosea si se aducea inapoi; ori se poate multiplica, si cu asta basta.

   
  • Miki

   5 September 2014 at 20:42

   Buna idee, in principiu, dar avand in vedere ca lipirea stickerelor cu pictograme pentru femei si barbati ne-a luat vreo 2 ani… nu stiu daca indrazneste cineva sa ia asa o decizie radicala 🙂

    

Scrie aici parerea ta / Write your ideas here

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: